Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πλεκτό, καλοκαιρινό στεφάνι

 

 
Το στεφάνι αυτό είναι νομίζω ότι πρέπει για να στολίσει την είσοδο του σπιτιού μας τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.  Όλα πάνω του φωνάζουν θάλασσα.
 

 
Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και οι επιλογές πολλές ,αρκεί να υπάρχει διάθεση και φαντασία.
Αρχικά ντύνουμε το στεφάνι μας. Το δικό μου είναι από φελιζόλ και το αγόρασα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου. Μπορείτε να δείτε τον τρόπο που τυλίγουμε το στεφάνι εδώ.
Στη συνέχεια αρχίζουμε και προσθέτουμε διακοσμητικά στοιχεία.
 
 
 
Το πρώτο κομμάτι που έπλεξα μου θυμίζει κάπως φυτά του βυθού.
Ξεκίνησα κάνοντας ένα κύκλο με 6 αλυσιδάκια. Μέσα στον κύκλο έπλεξα 15 άριχτα γαϊτανάκια. Ξεκινώντας από τον κύκλο έπλεκα ένα-ένα τα "πλοκάμια" και τα στερέωνα στη βάση του ,όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Το κάθε "πλοκάμι" έχει και διαφορετικό μήκος.
 
 
Στη συνέχεια έπλεξα μια μπαλίτσα την οποία έραψα πάνω στον κύκλο και τελικά στερέωσα στο στεφάνι μου.
 
 
Το δεύτερο διακοσμητικό στοιχείο που πρόσθεσα έγινε με τον τρόπο που έπλεξα και τα καλοκαιρινά βραχιολάκια σε προηγούμενη ανάρτηση. Πατήστε εδώ για να δείτε λεπτομέρειες.
 
 
Τέλος έπλεξα και το παραπάνω κομμάτι που σου δίνει την εντύπωση πως κουνιέται μέσα στο νερό. Ξεκίνησα κάνοντας μια αλυσίδα με 15 γαϊτανάκια. Στην πρώτη σειρά έπλεξα 15 άριχτα γαϊτανάκια. Στην δεύτερη σειρά, στα δύο πρώτα από ένα α.γ. ,στο τρίτο δύο α.γ., στα επόμενα δύο από ένα α.γ. ,στο επόμενο δύο κ.ο.κ. Στο τέλος της σειράς είχα 20 πόντους. Στην τρίτη σειρά έπλεκα στο πρώτο ένα α.γ., στο επόμενο δύο α.γ., στο επόμενο ένα α.γ. ,στο επόμενο δύο α.γ. κ.ο.κ. Στο τέλος της σειράς είχα 30 πόντους. Η τέταρτη σειρά όπως και η δεύτερη. Στο τέλος της είχα 40 πόντους. Η πέμπτη σειρά όπως και η τρίτη. Στο τέλος της είχα 60 πόντους Στην τελευταία σειρά έπλεκα δύο α.γ. σε κάθε πόντο. Στο τέλος είχα 120 πόντους. Γενικά όσο πιο πολλές αυξήσεις κάνουμε τόσο πιο πολλές καμπύλες αποκτά το πλεκτό μας.
 Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με την ορολογία, δείτε κι εδώ.
 
 
Τέλος, ράβουμε τα πρόσθετα στοιχεία και έτοιμο το σεφάνι μας.
 
Αν το δοκιμάσετε "καλή επιτυχία".
Θα ήθελα πολύ να δω και τη δική σας εκδοχή.

8 σχόλια:

  1. Έγινε απίθανο!Πάντα είχα την απορία πως γίνονται τα γιακοσμητικά που θυμίζουν βυθό!Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο το στεφάνι και οι οδηγίες σου με λεπτομέρεια , μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου άρεσε πολύ το στεφανάκι σου. Ισως το δοκιμάσω ,άν και έχω πάλι στη μέση 3 πλεκτά . Εχεις στα ελληνικά της οδηγίες για το πορτοκαλί κοχύλι που έχει στο φόντο σου? Τις έχω στα αγγλικά αλλά κάτι δε μεταφράζω σωστά και δε μου βγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eίναι πραγματικά, εξαιρετικά όμορφο!!! Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα δωράκι από μένα
    http://e-crochet.blogspot.gr/2013/06/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφο το στεφάνι !!! Τα χρώματα υπέροχα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφο στεφάνι, και τα χρώματα σούπερ καλοκαιρινά! θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και ελπίζω να το πετύχω τόσο όμορφο! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή